El Boicato Playa
Uitdaging: op een zondag, een snelle warme hap scoren 3 uur voor we moesten vertrekken naar de luchthaven.
Het idee was om terug te gaan naar “Ocean Front” in La Mata, maar een stadsfestival deed ons terugkeren wegens de onmogelijkheid om parkeerplaats te vinden. Dan maar naar Guardamar. Het prachtige januari weer creëerde Blankenbergse zomertoestanden op de dijk want het volk bleef maar komen langs alle kanten en zijstraten van de dijk...
Gelukkig zagen we een vrij tafeltje in de zon bij El Boicato (het laatste restaurant voor het einde van de dijk). In een mum van tijd werden we bediend door een ober en nog geen 2 minuten later kregen we van een andere medewerker bestek, en nog iets later door een ander personeelslid onze heerlijke sangria’s (2x €6.50). Toen viel het pas op hoe goed en efficient dit restaurant georganizeerd was. Vrijgekomen tafeltjes werden bijna ogenblikkelijk afgeruimd en klaargemaakt voor nieuwe klanten. De hoofdober hield alles zoals een havik in de gaten, nam direct de bestellingen op en andere personeelsleden deden de rest van het werk. Een werkelijk ongeziene manier van efficientie in Spanje!
|
|
Als hoofdgerecht kozen we voor een kippehamburger met frietjes. Prijs 12 euro.
De hamburger was superlekker omdat het broodje anders was dan de traditionele bun. Hier kreeg je een soort van rond (zacht) getoost brood dat heerlijk krokant gemaakt was op een grill. Subliem! Ik wou dat ik wist waar ze in België ook zo’n broodjes gebruiken.

Samengevat: El Boicato is een restaurant dat we zeker nog een opnieuw gaan proberen

