Restaurant Sunset Beach
Met het Sunset Beach restaurant blijven we in de categorie “excellent en stijlvol eten”. Het restaurant heeft onder Belgen zo’n goede reputatie dat quasi eenieder het zal opnoemen in zijn lijstje van favoriete restaurants. Het wordt dan ook uitgebaat door een Belgische kok. Na al dat lof gehoord te hebben wilden wij natuurlijk ook graag eten in Sunset Beach wat ons helaas nooit lukte tijdens de zomerperiode (tip: reserveer zeker 2 weken op voorhand).
Tijdens het laagseizoen op 2 januari lukte het echter totaal onverwachts wel: om 19:00 waren er nog 2 tafeltjes vrij, 5 minuten later was alles uitverkocht. Vanaf dan stroomde het restaurant gestaag vol met niets anders dan Vlamingen. Wat naast het mooie, stijlvolle interieur onmiddellijk opviel was de vakkundige en vriendelijke bediening. Elke ober heeft zijn specifieke functie en doet zijn taak met gedrevenheid en oprechte vriendelijkheid. De prijzen van Sunset Beach zijn te vergelijken met Belgische prijzen uit de middenklasse, verwacht dus geen Spaanse dagmenu’s onder de 20 euro. Dit zou ook niet realistisch zijn gezien de kwaliteit van het eten dat je geserveerd krijgt. Ons diner bestond uit een heerlijke gin-tonic, een amuse, brood, een hoofdgerecht en een nagerecht.
De gin-tonics waren op het eerste zicht prijzig naar Spaanse normen (rond de 10,50€) maar wel groot en super lekker. Dit komt omdat ze top ingrediënten gebruiken. De normale gin- tonics waren dan weer geprijsd aan 5€.
Tijdens het opnemen van de bestelling vroeg men ook of we zin hadden in een beetje brood: een wijze beslissing om hier ja op te zeggen want er werd rondgekomen met een schaal met 6 soorten versgebakken, artisanaal bereid brood zoals notenbrood, granenbrood, enz. Hierbij kreeg je dan een schaaltje met olijfolie, diverse zouten en aioli.
Als hoofdgerecht had ik ossehaas met pepersaus en frietjes gekozen. Een meer dan uitstekende keuze want mijn vlees was zo zacht als boter, de pepersaus was heerlijk pikant en de frietjes proefden zoals echte Belgische frieten horen te proeven. Zaaaalig! 10/10
|
|
Het hoogtepunt was echter onze “Dama Blanca”. Twee bolletjes heerlijk vanilleijs op een kraakvers gekarameliseerd koekje, afgedekt met een chocolade schijf, enkele vruchtjes, smeuige slagroom en een kannetje warme Belgische chocolade. Luc Bellings zou hier minstens een 9/10 voor geven!
Conclusie: als je echt eens iets verfijnd en kwalitatief wilt eten in een mooie aangename omgeving, ga dan naar het Sunset Beach restaurant.
Reserveer wel op voorhand! In de zomer staat de veranda wijd open en krijg je bovenop je heerlijk eten ook een prachtig uitzicht over het water van de baai in Torrevieja.

Parkeren in de buurt is supermoeilijk, dat geldt zo voor heel Torrevieja. Doe misschien zoals wij hebben gedaan: parkeer je in een parkeergarage aan de haven (zoek op Waze naar Parking Puerto Torrevieja en kies daar voor de ondergrondse parking). Helemaal op het einde van de dijk ligt dan het Sunset Beach restaurant. De wandeling terug was perfect om onze overheerlijke maaltijd al een stukje te doen verteren.
Wie nog meer wil watertanden bij overheerlijke gerechtenfoto’s, verwijs ik graag door naar hun TripAdvisor pagina.

